Menu
0
Fast delivery
Secure payment
Flex-Delivery-Service
Free shipping NL/BE > €150

€5,00
Add to cart
Tatonka Rettungsdecke gold
Tatonka Rettungsdecke gold

Tatonka Rettungsdecke gold

€5,00Incl. tax
Available

Reddingsdeken voor survival of EHBO kit. Een must-have item voor elke avonturier. Geen reis is compleet zonder deze reddingsdeken! Read more..

 • 24/7 Online winkelen

 • Flex-Delivery-Service

 • Fysieke winkel

  Veldhoven (NL)
 • Gratis verzending NL/BE vanaf €150

Product description

 

Reddingsdeken

Reddingsdeken (nooddeken) van Tatonka voor survival of EHBO kit. Reddingsdeken of nooddeken. Een must-have item voor elke avonturier. Geen reis is compleet zonder deze reddingsdeken!

Kenmerken:

 • Het reflecteert lichaamswarmte en is van vitaal belang voor mensen die net zijn gered.
 • De deken is ook een perfecte toevoeging aan een noodpakket of survivalkit.

Wat is een reddingsdeken?

Een reddingsdeken (ook wel isoleerdeken, warmhouddeken of isolatiedeken genoemd), is een deken van hoofdzakelijk aluminiumfolie met een goud- en zilverkleurige kant. Het biedt bescherming tegen te hoge of tegen te lage temperaturen. Hij is isolerend, waterdicht en geleidend. Het belangrijkste doel van dit veiligheidsmiddel is het op de goede temperatuur houden van een persoon. De deken is klein verpakt, dus makkelijk te vervoeren in een auto, boot of rugzak.

Wanneer gebruikt men een reddingsdeken?

Bovengenoemde deken is te gebruiken als een persoon ernstig onderkoeld is geraakt doordat hij bijvoorbeeld een tijd in het water heeft gelegen, bij bewusteloosheid, een shock, of bij een langdurig verblijf in een koude omgeving. Let wel: de deken is brandbaar, dus als u hem wilt gebruiken bij een brand, doet u dit dan alleen als het slachtoffer zich niet meer in de directe omgeving van de brandhaard bevindt! De deken eveneens niet gebruiken bij onweer.

Hoe gebruikt u de deken?

De deken heeft een zilverkleurige kant en een goudkleurige kant: Bij onderkoeling gebruikt u de deken met de goudkleurige kant naar buiten toe. Een mens verliest veel lichaamswarmte via het hoofd, dus moet het hoofd goed ingepakt worden, maar het gezicht moet vrijgelaten worden. Hierdoor blijft de ademhaling onbelemmerd. Bij oververhitting gebruikt u de deken met de zilverkleurige kant naar buiten toe. Dit heeft te maken met de reflectie van het materiaal.

Specificaties:

 • Merk: Tatonka
 • Afmetingen: 210 x 160 cm
 • Verpakkingsgrootte: 12 x 5 x 1,5 cm
 • Gewicht: 35 gram
 • Materiaal: Aluminium gecoat PE-folie

Tatonka

Het merk dat staat voor avontuur. Of het nu gaat om rugzakken, tassen, tenten of accessoires.

Tatonka betekent “bison” in de taal van de Sioux. De bizon is een heilig dier voor de inheemse Noord-Amerikanen tot op de dag van vandaag. Het symbool van de natuur, de vrijheid, de kracht en de wildernis. Maar het staat voor veel meer dan dat. Het is assertief en kent zijn eigen geest. Als een outdoor merk kan het zich volledig identificeren met deze kenmerken. Dat is de reden waarom de bizon is het perfecte logo is voor Tatonka.

Specifications

Article number
2985.028
EAN Code
4013236298512
SKU
2985.028

Specifications

Article number
2985.028
EAN Code
4013236298512
SKU
2985.028

Rettungsdecke gold

0 reviews

Review Tatonka Rettungsdecke gold

Reddingsdeken voor survival of EHBO kit. Een must-have item voor elke avonturier. Geen reis is comp..

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »

Subscribe to our newsletter

Subscribe

Create an account

By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.

Register

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€0,00
Order for another €150,00 and receive free shipping