Menu
0
Fast delivery
Secure payment
Flex-Delivery-Service
Free shipping NL/BE > €150

€269,00
Add to cart
Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade
Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade
Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade
Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade
Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade
Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade

Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade

€269,00Incl. tax
Available

F1xb – Tungsten Carbide van Fällkniven. Uw X-knife is het sterkste, scherpste en veiligste roestvrijstalen mes in de productie. Als uw leven in gevaar is, kunt u altijd op uw X-knife vertrouwen. Read more..

 • 24/7 Online winkelen

 • Flex-Delivery-Service

 • Fysieke winkel

  Veldhoven (NL)
 • Gratis verzending NL/BE vanaf €150

Product description

F1xb – Tungsten Carbide

F1xb – Tungsten Carbide van Fällkniven. Uw X-knife is het sterkste, scherpste en veiligste roestvrijstalen mes in de productie. Als uw leven in gevaar is, kunt u altijd op uw X-knife vertrouwen. Het is ontworpen om alle belastingen te weerstaan die door de menselijke hand worden uitgeoefend, wat betekent dat het zo goed als onverwoestbaar is. Voorwaarde is wel dat je voorzichtig met het mes omgaat en dat je het gebruikt zoals het bedoeld is, namelijk als scherp precisie-instrument.

De basis van de sterkte van het X-mes ligt in het gelamineerde kobaltstaal, maar ook in de doordachte constructie waarin breukzones zijn geëlimineerd. Samen met de handgevormde bolle rand is het X-mes een concept dat alles ter wereld verslaat op het gebied van veiligheid en comfort.

Een paar woorden over de volledig zwarte versie: Dit oppervlak heet Tungsten Carbide en is een van de hardste die we ooit zijn tegengekomen. Hoewel we echt hebben geprobeerd om de zwarte coating te slijten met het hardste, droogste krullende berkenhout dat we konden vinden, zijn we er nooit in geslaagd om gaten te krijgen in dit extreem harde, duurzame oppervlak. Toch kunnen we niet garanderen dat het voor eeuwig en altijd zal blijven, per slot van rekening kan het blad geslepen worden en zeker een diamant of keramische steen zal op het oppervlak bijten. Ook bijvoorbeeld een zandkorrel kan krassen of een spoor in de coating achterlaten. De hardheid ligt op 2400 HV (Vickers) of rond HRC 83.

Zoals gebruikelijk heeft Fällkniven veel energie gestoken in het ontwerpen van een veilige mes-schede, want dat is de plek waar het mes het grootste deel van zijn tijd zal doorbrengen. Het ontwerp van de schede bepaalt de toegang tot het mes, en hier hebben we echt al onze energie gestoken in het verkrijgen van een veilige schede die een gemakkelijke toegang tot het mes mogelijk maakt. De schede heeft zowel een transportvergrendeling (de vouwbeugel met een riem) als een werkend veiligheidsdetail dat het mes op zijn plaats houdt tot je besluit het te gebruiken. Het is een beetje een riem-en-beugel aanpak, maar wij stellen veiligheid graag voorop - een verloren mes is van geen enkel nut. Met de transportvergrendeling kan het mes dus zonder enig risico tip-up of tip-down op het lichaam of op uw uitrusting worden bevestigd.

Algemeen: Het zal ons niet verbazen als mensen het X-knife gaan herkennen als 's werelds meest doordachte mesconcept, waarin geen hoekje is afgesneden, niets is gespaard, om het allerbeste uit ergonomisch en veiligheidsoogpunt naar boven te halen. Het mes is scherp en sterk, de schede is slim en veilig. Dus, wat kan je nog meer vragen? Nou, we hebben het mes zo gemaakt dat het er ook nog eens heel goed uitziet!

Specificaties:

 • Merk Fällkniven
 • Lengte lemmet(cm) 10.20
 • Lengte handgreep(cm) 11.80
 • Lengte totaal(cm) 22.00
 • Gewicht (gram) 222
 • Staalsoort Laminated CoS
 • Hardheid (RC) 60
 • Model Lemmet Drop Point
 • Handgreep/Materiaal Thermorun
 • Etui Zytel

Specifications

Article number
FK F1XB
SKU
FK F1XB

Specifications

Article number
FK F1XB
SKU
FK F1XB

Fallkniven Survival Knife Black Blade

0 reviews

Review Fällkniven Fallkniven Survival Knife Black Blade

F1xb – Tungsten Carbide van Fällkniven. Uw X-knife is het sterkste, scherpste en veiligste roestv..

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »

Subscribe to our newsletter

Subscribe

Create an account

By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.

Register

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€0,00
Order for another €150,00 and receive free shipping