skip to Main Content

Carinthia slaapzakken en kleding

In extreme situaties, in minder goed bereikbare gebieden én bij extreme weersomstandigheden moet je 100% kunnen vertrouwen op je materiaal. Het is dan ook niet zo vreemd dat zowel militairen, politiemedewerkers, jagers als liefhebbers van avontuurlijke buitensport kiezen voor Carinthia.

Waar het begon

Carinthia, een internationale leverancier van o.a. slaapzakken en beschermende kleding, begon bijna 70 jaar geleden, in Karinthië uiteraard, in het zuiden van Oostenrijk. Sinds 1975 wordt er ook al gewerkt met synthetische vezels. Er worden alleen producten geleverd die aan zeer hoge eisen voldoen en dus ook zeer extreme situaties aan kunnen. Of een klant nu gaat beginnen met een expeditie naar een besneeuwde bergtop of een militaire operatie in onherbergzaam gebied voorbereidt: Carinthia is dé partij voor beide veeleisende doelen.

Carinthia topkwaliteit kleding & slaapzakken

G-LOFT®

Een belangrijke rol in het wereldwijde succes van Carinthia is G-LOFT®, een synthetische vezel die uitstekende, isolerende eigenschappen bezit. Het bijzondere is dat G-LOFT® zowel de voordelen heeft van natuurlijk dons, als het onverwoestbare karakter van een synthetische vezel. Daardoor is dit materiaal licht, warm én ademend: een uitstekende basis voor uw ultieme bescherming.

Lessen uit praktijkervaring

Juist omdat producten van Carinthia in zulke uitdagende omstandigheden worden gebruikt, krijgt het management van het bedrijf bruikbare feedback. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Men gaat voor een 100% score op het gebied van recensies, veiligheid en comfort. Daarnaast wordt er natuurlijk continu onderzoek gedaan en worden producten doorontwikkeld.

Carinthia is alleen topkwaliteit

Uiteraard wil dit topmerk zijn opgebouwde goede naam behouden en blijvende eer aan doen. Carinthia neemt daarom zelf ook alleen genoegen met het beste van het beste. Alle producten worden in Europa vervaardigd, op verschillende locaties. Belangrijke spelers hierin zijn het Oostenrijkse hoofdkantoor en de fabrieken in Moldavië en Slowakije. Uiteraard worden alle gefabriceerde stoffen en materialen uitvoerig gecontroleerd en getest. Anders gezegd: de kwaliteitscontrole ligt op een erg hoog niveau.

Vertrouwen

Bovenstaand is het bewijs van het vertrouwen dat Carinthia in tientallen jaren heeft opgebouwd in een brede klantenkring. Om die reden zijn wij dan ook trots leverancier te mogen zijn van dit Oostenrijkse wereldmerk voor slaapzakken en kleding.

Bestel daarom Carinthia Kleding en slaapzakken online bij Urban Survival

  • Innovatieve nieuwe producten
  • Urban Survival is officieel dealer van Cartinthia
  • Professionele service
  • Beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Professionele leverancier ook van Adventure Gear
  • Grootste webshop Adventure Gear & accessoires
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis verzending > € 150,-

Bescherming en betrouwbaarheid

De klantenkring van Carinthia is inmiddels zeer groot en net zo gevarieerd. Juist ook omdat politie en legers diverse materialen van deze internationaal opererende leverancier gebruiken, trekt Carinthia vele andere afnemers aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jagers die urenlang buiten zijn en zich niet door harde regen- of sneeuwbuien naar binnen laten jagen. Maar ook outdoor avonturiers die hun uithoudingsvermogen en mentale weerbaarheid testen op moeilijk begaanbaar terrein, willen op alles voorbereid zijn.

Carinthia & Urban Survival

Professionals kunnen vertrouwen op Carinthia. Want, of het nu op expedities gaat of in de hoge bergen onder de meest ongunstige omstandigheden, voor militaire operaties in crisisgebieden > de kleding en slaapzakken van Cartinthia zijn bedoeld om de zwaarste eisen te weerstaan waarop u kunt vertrouwen!

Carinthia MIG 4.0
Carinthia Wilderness
Carinthia G-Loft ISG 2.0 Jacket
Carinthia LIG 4.0
Back To Top